MENU

Natuurlijk gezond

Ben jij er klaar voor om zelf de verantwoording te nemen voor jouw gezondheid en vitaliteit?
Wil jij begeleid worden naar een oude dag vol gezondheid, bruisende vitaliteit en geluk? Lees de ervaringen

Oh, wat genoot ik steeds van mijn maaltijden met knoflook

We eten heel simpel en roerbakken onze groenten in extra vierge kokosolie en rode palmolie en brengen het op smaak met een beetje Himalaya zout. En dan smullen maar. Vroeger voegden we ook nog look en uien toe.

Simpel, lekker en gezond. Tenminste dat is wat ik dacht.
Tot ik een filmpje van Andreas Moritz tegenkwam op U-tube over de gevaren van dit "levensmiddel".
“Nee he!!!!”, dacht ik. “Daar gaan we weer. Denk ik gezond en goed bezig te zijn en blijkt dat weer onderuit gehaald te worden”.

Ik ging dus op zoek op internet en vond de volgende informatie:

Is knoflook gevaarlijk en ongezond?

  1. Andreas Moritz beweert dat het als een gif wordt beschouwd in de Ayurvedische keuken. Van knoflook is bekend dat het een antibacteriële werking heeft en dat klopt ook. Maar het nadeel hiervan is dat in de darmen ook de juiste bacteriën, die ons moeten ondersteunen en beschermen, worden gedood. Dit kan tot gevolg hebben dat de darmwand niet meer wordt beschermd door de bacteriën, waardoor er te veel afvalstoffen door de darmwand heen kunnen “lekken” de bloedbaan in. In vaktermen noemen we dit een Leaky Gut Syndrom (lekkende darm syndroom). Omdat knoflook brandt, brandt het als het ware heel kleine gaatjes in de darmwand, waardoor dit nog meer versterkt wordt.
  2. Ook is aangetoond dat het ernstige schade kan aanrichten op onze hersencellen. Het eten van een beetje knoflook in een salade doodt duizend tot tien duizenden hersencellen. Dat is niet zo erg, omdat je biljoenen tot triljoenen cellen in je hersenen hebt en mensen met de hersenen ter grootte van een walnoot, kunnen enorme geniën zijn. Maar toch…… is het verstandig om zo veel hersencellen te doden bij iedere salade die je eet?
  3. Daarnaast is het look zelf uitermate giftig zodra het rechtstreeks in de bloedbaan komt. Italianen gebruikten het als wapen in de 2e wereldoorlog. Zij smeerden de kogels, die zij voor hun wapens gebruikten, in met knoflook. Als zij de vijand dan niet in het hart of hoofd raakten, overleed de getroffene binnen een paar uur aan de vergiftiging in het bloed.
  4. Sjamanen wordt al eeuwen het gebruik van knoflook, uien en andere ui-achtigen verboden, omdat zij de helderziende eigenschappen nadelig beïnvloeden. De Sjamaan denkt nog wel dat hij zuivere boodschappen krijgt, maar dit is niet zo.

Heeft knoflook dan geen positieve werkingen?
Toch blijf ik ook de verhalen over de goede werking geloven. Er zijn te veel onderzoeken en ervaringen die beschrijven dat het een positief effect heeft op o.a. kwaadaardige tumoren, hoge bloeddruk, darmparasieten, infecties etc.

Maar misschien moeten we het toepassen meer medicinaal gaan zien?

Zoals ook arsenicum (een uitgesproken gif) gebruikt wordt, in heel lage doseringen, als geneesmiddel in de homeopathie en zoals chemotherapie wordt ingezet tegen kanker, zo moeten we misschien dit look alleen inzetten als middel bij problemen en niet als dagelijkse voeding?

Uien en andere ui-achtigen zijn te vergelijken met look en kunnen ook een negatief effect hebben op onze gezondheid. Vooral in rauwe vorm, kunnen zij een schadelijke werking hebben. Zodra ze worden gekookt of gebakken, nemen de schadelijke effecten enorm af.

Mijn conclusie samengevat

  • Knoflook en ui-achtigen hebben we niet nodig in de dagelijkse voeding en kunnen zelfs schadelijke gevolgen hebben voor onze gezondheid.
  • Af en toe eens knoflook en ui eten kan geen kwaad, zolang je een goede darmflora hebt en ze niet rauw eet.
  • Knoflook en ui-achtigen kunnen, op medicinale basis ingezet, een positieve uitwerking hebben op je gezondheid, maar altijd als gebruik voor een kortere periode of lage doseringen.

Het zal even wennen worden voor me, maar ook zonder knoflook zal mijn voeding me best wel smaken en misschien ga ik dan ook wel meer van de voeding zelf proeven, want het is natuurlijk behoorlijk dominant van smaak.

Mijn advies aan jou
Blijf genieten van je voeding en bedenk steeds weer dat geen mens gelijk is. Gebruik alle verschillende waarheden, die je steeds leest en hoort, om voor jezelf uit te vinden wat je op dit moment nodig hebt. Luister naar je lichaam. Het vertelt je meer als je er aandacht aan besteed.


Wil je meer van dit soort informatie? Kom dan eens naar één van de vele lezingen in ons mooie centrum.
Klik hier voor meer informatie of aanmelding!


Bekijk hier de video’s over knoflook van Andreas Moritz en Dr Robert Beck: