MENU

Natuurlijk gezond

Ben jij er klaar voor om zelf de verantwoording te nemen voor jouw gezondheid en vitaliteit?
Wil jij begeleid worden naar een oude dag vol gezondheid, bruisende vitaliteit en geluk? Lees de ervaringen

Ik ben behoorlijk geschrokken!

Oh, wat voelde ik me suf en naïef

Ik wist wel dat niet iedereen met de slow-flo ® of slow-fill methode werkt, maar ik dacht wel dat alle colon hydrotherapeuten op een fijne en liefdevolle manier met mensen omgaan en dat al mijn collega’s de darm met liefde en zachtheid benaderden.

Niets is minder waar

Wat ben ik geschrokken toen ik op mijn sapvasten vakantie in het buitenland de ervaringen hoorde van mijn medesappers, die een colon hydrotherapie behandeling hadden ondergaan.
Het deed me denken aan de gruwelpraktijken die in de 2e wereldoorlog plaatsvonden als mensen een slang anaal ingebracht kregen en er werd gekeken hoeveel water er naar binnen kon. Wat een verschrikkelijke pijn moeten deze mensen toen ervaren hebben.

Natuurlijk waren de behandelingen in het buitenland niet te vergelijken met de martelpraktijken in de oorlogen.

De behandelingen vinden plaats met een goed apparaat, net zoals wij gebruiken, wat de druk in de darm in de gaten houdt en ook nog een beveiliging heeft, waardoor de watertoevoer automatisch wordt geblokkeerd, zodra de druk te hoog zou worden.

Wat was er dan wel aan de hand?

Bij ons in de praktijk zijn wij gewend om te werken met de slow-flo ® methode (dit wordt ook wel slow-fill genoemd). Bij deze manier van werken wordt het water in steeds hele kleine doseringen (ongeveer 50-75 milliliter per keer) naar binnen gebracht door de toevoer van het water steeds 6 seconden open te doen en daarna weer even te sluiten. Het water krijgt hierdoor de tijd om zich geleidelijk in de darm te verdelen. Het kan zijn weg vinden langs ontlastingsresten, luchtbellen en door de bochten stromen, zonder dat er een verkramping ontstaat of zonder dat de darm wordt “opgerekt”.

Hierdoor kan het water een poosje in de darm blijven om alle aangekoekte materialen rustig los te weken.
Op het moment dat de darm op een natuurlijke manier “besluit” om zich te gaan legen, wordt de peristaltiek van de darm aangesproken om het water met afvalstoffen naar buiten uit te drijven. Hierbij kan een beetje een weeïg gevoel ontstaan, maar dit is het enige ongemak wat doorgaans ervaren wordt.

Alle zes pijn ervaren

Van mijn medesappers hoorde ik echter heel andere ervaringen.
Van de 6 mensen die ik gesproken heb, vertelden alle zes dat zij pijn hadden ervaren tijdens de spoeling. Bij 1 van de zes was de pijn zelfs zo hevig dat zij binnen een kwartier de therapeut vertelde dat ze de canule moest verwijderen omdat ze het niet vol kon houden. Druppend en lekkend moest zij haar weg vinden naar het toilet, die tot overmaat van ramp, zich niet in of naast de ruimte bevond. Zij moest zich kleden en buitenlangs naar haar kamer rennen.
Ik kon mijn oren niet geloven! Dit kon toch niet waar zijn? Wat was er dan mis gegaan? Waren er indicaties waardoor deze persoon helemaal niet behandeld had mogen worden? Had de therapeut iets over het hoofd gezien? Zat er te veel ontlasting in de weg?

Wat kon hier toch zo verschrikkelijk mis gegaan zijn?

Bij navraag bleek er niets van dit alles aan de orde geweest te zijn en toen er later ook door anderen soortgelijke ervaringen werden verteld was het voor mij duidelijk: “Jeetje Lies. Je bent gewoon altijd naïef geweest om te denken dat alle colon hydrotherapeuten liefdevol en zacht te werk gaan.”
Deze therapeute is zeker geen kenau. Ze is lief en kan vast wel zacht zijn, maar zij heeft het vak 15 jaar geleden geleerd van iemand die de apparatuur verkocht en heeft daarna weinig bijscholingen en intervisies gevolgd. Waarschijnlijk heeft zij nooit beseft wat zij, in veel gevallen, haar cliënten aandeed en heeft alleen gekeken naar de voordelen van de effecten van een schonere darm na afloop van de behandelingen.

Helaas zijn er pas sinds de laatste 12 jaar deugdelijke opleidingen in Nederland om het vak van colon hydrotherapeut op een professionele manier te leren. En bij 1 van deze opleidingen wordt de manier van langzaam vullen (slow-flo ®) gedoceerd.

Toch geeft ook het bestaan van de opleiding nog geen garantie van een fijne, ontspannende ervaring voor alle mensen die een darmspoeling ondergaan

Nog niet alle therapeuten hebben zich namelijk laten omscholen of bijscholen.
Ook van een goede vriendin van mij hoorde ik dat zij vroeger steeds pijn had ervaren tijdens en na haar colon hydrotherapie behandelingen. Zij vertelde mij dat zij altijd had gedacht dat dit er gewoon bij hoorde tot het moment dat zij voor haar spoelingen naar mij toe kwam.
Toen pas heeft zij ervaren dat een spoeling ook heel ontspannend en zeker pijnloos kon zijn. Bovendien was haar ervaring dat zij vroeger nooit zichtbaar afvalstoffen kwijtraakte tijdens de darmspoelingen. Zij was dus zeer verbaasd om te ervaren dat er grote donkere stromen met oude mucus de darm verlieten bij de meeste behandelingen die zij bij mij onderging.

En helaas krijgen ook wij, nog te regelmatig cliënten in de praktijk met soortgelijke ervaringen. Deze cliënten zijn steeds verbaasd dat het zo heel anders kan zijn en zij genieten van de ontspanning en het contact met de buik wat hierdoor op een liefdevolle manier tot stand kan komen.

De slow-flo ® (slow-fill) methode blijkt dus een enorm verschil te maken in de manier waarop men een behandeling ervaart.

Een missie erbij

Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik er een missie bij heb gekregen.

Mijn eerste missie is en blijft:

Zo veel mogelijk mensen te leren de verbinding met hun buik te herstellen en deze weer lief te hebben

Mijn nieuwe toegevoegde missie is:

Zo veel mogelijk colon hydrotherapeuten de slow-flo ® (slow-fill) methode te laten ervaren en ermee te laten werken, zodat iedereen fijne, ontspannen en pijnloze darmspoelingen kan ondergaan

 

Tot slot heb ik een verzoek:

Heb jij zelf minder plezierige ervaringen ondergaan tijdens of na colon hydrotherapie behandelingen? Dan zou ik graag een berichtje van je ontvangen. Zo kun je mij helpen om mijn missies uit te voeren. Ik hoor heel graag van je. ik zal hierbij uiterste discretie hanteren.