MENU

Natuurlijk gezond

Ben jij er klaar voor om zelf de verantwoording te nemen voor jouw gezondheid en vitaliteit?
Wil jij begeleid worden naar een oude dag vol gezondheid, bruisende vitaliteit en geluk? Lees de ervaringen

De Nierreiniging (uit de Ongelooflijke Lever en Galblaaszuivering van Andreas Moritz)

Als de aanwezigheid van galstenen in de lever, of een andere situatie, heeft geleid tot het ontstaan van gruis, vet of stenen in de nieren of de blaas, zou je kunnen overwegen om de nieren te zuiveren. De nieren zijn heel delicate, bloedzuiverende organen die gemakkelijk verstopt raken door uitdroging, slecht eten, een slechte vertering, stress en een onregelmatige levensstijl. De belangrijkste oorzaak van verstopping in de nieren zijn nierstenen. De meeste nierkristallen/-stenen zijn echter te klein om door moderne diagnostische instrumenten, zoals röntgen en echo’s opgemerkt te worden. Ze worden vaak “stille” stenen genoemd en lijken niet veel ongemak te veroorzaken. Zodra deze stenen echter groter worden, kunnen ze aanzienlijk leed en schade veroorzaken aan de nieren en de rest van het lichaam. Om nierproblemen en niergerelateerde klachten te voorkomen, wordt aangeraden om nierstenen te verwijderen voordat ze problemen kunnen veroorzaken. Je kunt gemakkelijk de aanwezigheid van gruis of stenen in de nieren opsporen door de huid onder de ogen zijwaarts te trekken richting de jukbeenderen. Ieder onregelmatig bobbeltje, uitsteeksel, rode of witte pukkeltjes of verkleuring van de huid is een indicatie voor de aanwezigheid van niergruis of nierstenen.

De kruiden voor de thee voor de nierreiniging kunnen, wanneer ze dagelijks over een periode van 20 tot 30 dagen genomen worden, alle typen nierstenen helpen oplossen en verwijderen, inclusief urinezuurstenen, oxaalzuurstenen, fosfaatstenen en aminozuurstenen. Als je al vaker nierstenen hebt gehad, kan het nodig zijn deze zuivering enkele malen te herhalen met intervallen van zes weken.

 

Instructies:
Meng alle kruiden voor de nierreiniging grondig door elkaar. Week voordat je naar bed gaat 3 volle eetlepels (met een grote kop erop) van de kruiden in twee koppen water (bijna een halve liter) en laat dit de gehele nacht afgedekt staan. Breng dit mengsel de volgende ochtend aan de kook en filter het door bijvoorbeeld een fijne zeef. Als je vergeten bent om de kruiden in de week te zetten, breng dan ’s ochtends de mix aan de kook en laat het 5 tot 10 minuten zachtjes koken voordat je het zeeft. Drink een paar slokjes per keer in 6  tot 8 porties verdeeld over de dag. Deze thee hoeft niet warm of heet gedronken te worden, maar mag niet in de koelkast bewaard worden. Voeg geen suiker of zoetstoffen toe. Wacht tenminste 1 uur na het eten voordat je de volgende paar slokjes neemt. Herhaal deze procedure gedurende minstens 20 dagen. Als je ongemak of stijfheid laag in de onderrug ervaart, dan is dat omdat er zoutkristallen van de nierstenen door de urinebuizen van het urinesysteem gaan. Een sterke geur of donkere verkleuring van de urine aan het begin van of tijdens de zuivering geeft aan dat er een enorme hoeveelheid gifstoffen uit de nieren vrijkomt. Normaal gesproken gaat het vrijkomen echter geleidelijk en verandert de kleur of textuur van de urine niet significant.

Belangrijk:
Ondersteun de nieren tijdens de zuivering door extra water te drinken met een minimum van 6 tot 8 grote glazen (1,5 tot 2 liter totaal) per dag, tenzij de kleur van de urine donkergeel is. Dan dien je meer water te drinken. Vermijd tijdens de zuivering consumptie van dierlijke producten, inclusief vlees, zuivel (behalve boter en Ghee), vis, eieren, thee, koffie, alcohol, koolzuurhoudende dranken, chocolade en elk ander voedsel of drank dat conserveermiddelen, kunstmatige kleur- of zoetstoffen en dergelijke bevat. Ter aanvulling op het drinken van deze nierthee kun je kauwen op een klein stukje van de schil van een biologische citroen aan de linkerkant van je mond en een klein stukje wortel aan de rechterkant van de mond. Kauw op elk stukje 30 tot 40 keer. Dit stimuleert de nierfunctie. Zorg ervoor dat er in elk geval een half uur zit tussen iedere kauwsessie.

Als je leverzuiveringen doet, zorg dan dat je een nierreiniging doet na iedere 3 tot 4 leverzuiveringen. Als je last hebt van grote nierstenen kan je gebaat zijn bij het drinken van het sap van 1 of 2 citroenen (verdund met water) per dag gedurende 10 tot 14 dagen. Drink daarna het sap van een halve citroen per dag voor onbepaalde tijd.

 

De kant en klare thee
We kregen steeds vaker de vraag waar de thee voor de nierreiniging van Andreas Moritz te verkrijgen is. De enige distributeur in Nederland heeft helaas moeten stoppen, omdat Duitsland het alleenrecht kreeg voor Europa om de thee te verhandelen.

Gelukkig zijn de kruiden voor de nierreiniging nog wel verkrijgbaar via Kruidenhuis Fonteyne, die de thee heeft samengesteld volgens het recept van Andreas Moritz, uit zijn boek de ongelooflijke lever en galblaaszuivering. Het totaal is 480 gram thee, genoeg voor ruim 20 dagen. Symphytum officinale (Smeerwortel) en Eupatorium purpureum (Koninginnekruid) mogen in Nederland niet verkocht worden voor inwendig gebruik en zijn uit het recept gelaten.

Samenstelling: Oreganum marjorana, Uncaria tomentosa, Foeniculum vulgare, Cichorium intybus, Arctostaphylos uva ursi, Hydrangea arborescens, Althaea officinalis, Solidago virgaurea.

De thee kun je bestellen via mijn collega van kruidenhuisfonteyne.nl.


Of reinig je nieren voor MINDER DAN 2 euro

Het is heel gemakkelijk:

  • Je koopt een bosje biologische peterselie en spoelt het schoon onder de kraan. 
  • Dan snijd of knip je het in kleine stukjes, doe het in een pot en giet er schoon water op (ongeveer 1,5 liter). 
  • Kook het tien minuten en laat het daarna afkoelen. 
  • Filter het peterseliewater en giet het in een schone fles of kan. Bewaar deze in de koelkast.
  • Drink dagelijks een glas van dit water en je zult alle zouten en andere opgestapelde afvalstoffen uit je nieren verwijderen door te urineren. 

Je zal waarschijnlijk het verschil voelen, maar ook als je er niets van merkt zorg je hiermee dat je lichaam preventief gereinigd wordt.

 

Herhaal de kuur in het begin om de week en later om de maand.

Peterselie staat bekend als de beste natuurlijke nierreiniger!


Niet voor iedereen geschikt
Waar je wel mee op moet passen, is dat als je de nierreiniging doet in verband met een (evt. laaggradig) inflammatieproces waar de nieren bij betrokken zijn, peterselie een prikkelende, zelfs irriterende werking heeft op het nierepithelium.
De diuretische (vochtdrijvende) werking is gebaseerd op deze prikkeling, die een betere doorbloeding en daardoor een hogere filtratie geeft.
Bij inflammatie (ontstekingen), of als je onderweg bent naar nierinsufficiëntie, is het dus raadzaam om het alleen onder deskundige begeleiding te gebruiken. Ook bij een bijnieruitputting is het raadzaam op te passen, gezien de relatie bijnieren-nieren, o.a. via de productie van aldosteron, dat de waterhuishouding regelt via het electrolieten-evenwicht (kalium-natrium).

Ook het Koninginnekruid wat zich bevind in het recept van Andreas Moritz, kan bij sommige mensen negatieve effecten geven.

Voordat je ervoor kiest om op deze manier je lichaam op te schonen is het dus altijd raadzaam om eerst met je arts of natuurgeneeskundige te overleggen.