MENU

Natuurlijk gezond

Ben jij er klaar voor om zelf de verantwoording te nemen voor jouw gezondheid en vitaliteit?
Wil jij begeleid worden naar een oude dag vol gezondheid, bruisende vitaliteit en geluk? Lees de ervaringen

Kan je wanneer je diabetes mellitus hebt detoxen en leverreinigingen doen?

Het aantal patiënten met diabetes mellitus zal verder toenemen
Rekening houdend met de groei en vergrijzing van de Nederlandse bevolking, de effecten van de huidige (hoge) kansen op diabetes en de verwachte verdere toename van overgewicht in de toekomst, verwachten we dat er in 2025 ruim 1,3 miljoen mensen met gediagnosticeerde diabetes zullen zijn. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van de 740.000 mensen met diabetes in 2007 (Bron: Nationaal Kompas Volksgezondheid).

Diabetes is in Amerika al een van de meest voorkomende ziektes. De voedingsgewoonte met te veel suiker, koolhydraten en te weinig vezels veroorzaken een aanslag op ons interne systeem. Dit is de voedingsbodem voor het ontstaan van diabetes type 2. Als je diabetes hebt, dan heb je al een gezondheidsprobleem. Je moet dus de doktersadviezen volgen inzake je dieet, beweging en keuze van levensstijl.

Maar wat als je een darmspoeling of een detoxkuur wilt doen? 
Omdat er met de darmspoeling alleen met gezuiverd water wordt gewerkt is er geen bezwaar voor iemand met diabetes om darmspoelingen te ondergaan. De voedingsvoorschriften welke worden aangeraden als voorbereiding op een darmspoeling, komen sterk overeen met de voedingsvoorschriften voor diabetespatiënten.

Is het zelfs voor diabetici haalbaar om een detoxkuur te doen? 
Als diabeticus heb je speciale dieetbehoeften die ervoor kunnen zorgen dat een normale detoxkuur een uitdaging voor je zal zijn, maar het is niet onmogelijk!

Opties voor diabetici die een detoxmethode zoeken
De lever is het op een na grootste eliminatieorgaan van het lichaam. De huid is het grootse. De lever is van vitaal belang voor ons algehele welzijn. Alles in het lichaam wordt door de lever gescreend voordat het de rest van het lichaam in gaat. Met andere woorden: De lever is je eerste afweer tegen gifstoffen en ziekteverwekkers. Zonder lever zou het menselijk lichaam sterven.

Het is noodzakelijk dat wij goed voor onze lever zorgen, dat is duidelijk. Maar vooral diabetici hebben een gezonde lever nodig om de glucagon-insuline verhouding te reguleren. Een regelmatig, natuurlijk leverreinigingsprogramma kan daarom van vitaal belang zijn voor diabetici.

Voor een diabeticus zal een leverreiniging vooral bestaan uit goede voedselkeuzes met supplementen met veel kruiden. Een volledig vasten wordt afgeraden vanwege de effecten op de bloedsuikerspiegel. Hier zijn een aantal aanbevelingen voor voedsel die vaak door diabetici worden toegepast als zij een leverreiniging willen doen.

  • Drink veel water. Ongeveer 2 liter per 60 kg lichaamsgewicht.
  • Verhoog de inname van groente en fruit aanzienlijk (liefst biologisch dynamisch).
  • Elimineer of beperk de consumptie van rood vlees, zuivelproducten en eieren.
  • Schrap verwerkte voedingsmiddelen, met name diegenen gemaakt met witte bloem, witte rijst en suiker, met inbegrip van suikerhoudende dranken.
  • Zoek naar voedsel dat laag op de glycemische index staat. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index zullen bijdragen tot zeer snelle pieken in je bloedsuikerspiegel, waardoor de kans op gewichtstoename in het proces wordt verhoogd.
  • Neem afscheid van gefrituurd voedsel.
  • Spirulina of beter nog Chlorella kan helpen om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden. Dit kan worden genomen in zowel tablet als poedervorm. 

Bekijk het volgende filmpje om te zien wat detoxen met rauwe voeding voor effect heeft gehad op 6 patiënten met diabetes type 2 in Amerika:

De volledige film kun je hieronder zien:

 

Voedingsmiddelen die bijzonder gunstig zijn tijdens een leverreiniging, ongeacht of je een diabeticus bent, bevatten veel groenten vooral koolsoorten, Matcha thee (dit is een groene thee die een positieve invloed op de suikerstofwisseling heeft), citroenen (vers geperst), gedroogde geraspte gember (weer alleen vers), zeewier, mariadistel, kurkuma, andijvie, het groen van de paardenbloem, asperges, rucola en artisjokken en probeer zoveel mogelijk biologisch voedsel te gebruiken. En net als iedereen, die met een reiniging bezig is, moet je zeker regelmatig aan matige lichaamsbeweging doen. Een saunabad in combinatie met je reiniging kan verder de resultaten van de detox ervaring verbeteren. Wil je galstenen uit je lever verwijderen klik dan hier.