MENU

Natuurlijk gezond

Ben jij er klaar voor om zelf de verantwoording te nemen voor jouw gezondheid en vitaliteit?
Wil jij begeleid worden naar een oude dag vol gezondheid, bruisende vitaliteit en geluk? Lees de ervaringen

Reiniging behoort tot de elementaire hygiëne. Net zoals we externe vervuiling proberen te lijf te gaan, kunnen we de interne vervuiling bestrijden.

dikkedarm Detoxkuur - Natuurlijk gezond - Santura

De interne vervuiling ontstaat o.a. door:

 • het vernietigen van beschadigde enzymen en cellen
 • giftige (toxische) stoffen opgenomen uit het voedsel, lucht en water
 • verterings- en rottingsprocessen in het lichaam
 • het verbranden van afvalstoffen die niet steeds uit het lichaam verwijderd geraken
 • zuren en vrije radicalen die we beter buiten dan binnen ons lichaam hebben
 • het voortdurend aanmaken van energie en de werking van onze cellen

 

De vervuiling in ons lichaam blokkeert de goede activiteit van gezonde cellen en zorgt voor schade aan celmembranen. Daarom is voortdurend eliminatie nodig, maar door het leven dat we leiden komt het reinigingsproces te veel in het gedrang. Vandaar dat het zinvol is om regelmatig een interne schoonmaakbeurt te houden.

Op die manier krijgen vastgeroeste en gestrande dode cellen de kans zich los te maken en het lichaam te verlaten, kunnen we ons lichaamsgewicht terug in balans krijgen, verzamelen we verse energie, laten we vernieuwing van huid en weefsels toe. Veel klachten die we hebben zijn het gevolg van een aanhoudende interne vervuiling die zich uit in pijn, in slechte werking van lichaamsfuncties, vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen.

 

Vroeger maakte inwendige reiniging veel meer deel uit van het normale leven dan thans het geval is. Veel religies voorzagen één á twee keer per jaar in een vastentijd. Vele van deze tradities zijn echter verloren gegaan of verloederd en de moderne mens kan zich nog moeilijk voldoende lang afzonderen van de geneugten van het leven om zo’n vastenkuur te volgen.

In onze moderne tijd zijn er nochtans een aantal alternatieve mogelijkheden om het lichaam een schoonmaakbeurt te geven. De organen en systemen in ons lichaam die reiniging zeker kunnen bevorderen zijn de huid, de longen, de nieren, het maagdarmkanaal, de lever, de bloedcirculatie en het immuunsysteem.

Detoxkuren
(gebaseerd en geïnspireerd door de Dr. Mayr methode)

Voor wie een indringende interne reiniging wil is een detox kuur een absolute aanrader. De basis van de kuur berust op een combinatie van een maagdarmsparend dieet, toevoeging van voedingssupplementen, reiniging, veel drinken.

De kuur is, indien goed opgevolgd, absoluut onschadelijk en heeft als belangrijkste doel het beëindigen van de darmvervuiling en het herstellen van het zelfreinigend vermogen van de spijsverteringsorganen.

Kuurfase (12 dagen):

 • Voorbereidingsfase (5 dagen)
 • Detox darmspoelingsfase (3 tot 7 dagen)
 • Nazorg- en opbouwfase
 • Eenvoudig thuis te doen
 • Veilig en betrouwbaar
 • 100% kwalitatief hoogstaande natuurlijke producten

Zeer uitgebreid Detox darmreinigingspakket met de volgende supplementen wat we op jouw behoefte kunnen aanpassen:

Hoe strenger de vorm van het dieet in de Detox darmspoelingsfase, hoe beter en intensiever het verloop van het herstel. Je kunt kiezen uit:

 1. Sapvasten (beste keus!) maximale effect van reiniging en verwijdering van oude mucuslagen
 2. Aangepast dieet b.v. alleen fruit en groente of één maaltijd per dag in combinatie met sap. Grondige vorm van de reiniging en verwijdering van oude mucuslagen
 3. Normaal eten lichtere mate van reiniging en verwijdering van oude mucuslagen